jún
9

Összeállítottam a mosódióval kapcsolatban leggyakrabban előforduló tévedéseket.

1. A mosódió csodaszer. Nem igaz. Annyit tud, mint általában a tisztítószerek. Viszont olcsó, környezetbarát és valóban univerzális.

2. Ha nem habzik, akkor nem tisztít. A hab leginkább marketing eszköz a mosószereknél, hogy "látható legyen" a tisztítóhatás. Valójában a hab hiánya ellenére ugyanúgy eredményes a mosódió.

3. Jobb vétel az Indonéziából származó mosódió, mert az nagyobb és több a szaponin benne. Nem igaz. Ezzel arányosan nehezebben is oldódik ki a hatóanyag tartalma, és egy kiló abból is egy kiló, függetlenül a nagyságától.

4. 30 fokon is jól mos a mosódió. A héjból kb. 35°C-tól lehet megfelelő szaponin kioldódásról beszélni. Az alatt héjból vagy porból kifőzött oldatot kell hozzáadni a vízhez, vagy folyékonyt használni.

5. A mosódió nem mossa ki jól a fehér ruhákat. De kimossa. A ruhák tiszták lesznek, viszont szükség van fehérítő szerre.

6. Többszörösét használom az előírt mosódió mennyiségnek, hogy biztos elég legyen. Felesleges. Erősebb foltok vagy kemény víz esetén egy-két héjjal lehet többet használni, de semmi értelme többszörösen túladagolni.

7. A mosódiót ki kell venni öblítés előtt. A dobban lehet hagyni. A ruhában maradó szaponin lágyságot, egyben tartást ad neki.

8. A mosódió port a mosóporos rekeszbe önthetem. Nem igaz. Ugyanúgy mosótasakba kell tenni, mert vannak fel nem oldódó részecskéi.

A bejegyzés trackback címe:

https://mosodiohej.blog.hu/api/trackback/id/tr541173138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása